Oxalsyra fixar fläcken!

Vi får ibland förfrågningar om förstörda golv eller bänkskivor i trä. Golvet har kanske haft en blomkruka stående, och det har krupit in vatten mellan krukan och golvet. På en parkett ger det djupa och fula märken – ringar som är svåra att slipa bort.

Likaså är det med bänkskivorna – svårt att slipa bort. På bänkskivorna är det ofta ringar från kastruller som gör bänkskivan ful. Klart man kan byta skivan. Parkett likaså, men om ni ringer oss på 020-12 10 79, eller lägger in en förfrågan här så kanske vi kan hjälpa er!

Vi har tagit oss an många golv och bänkskivor och räddat våra kunder från en hög kostnad som ett byte av golv innebär. En bänkskiva kan också kosta en hel del att byta.

Så, hur gör vi då för att göra en “fix” av detta? Vi bjuder gärna på den kunskapen om du vill testa själv. Är du osäker så ring oss på 020-12 10 79 eller lägg in en förfrågan här så så tar vi tag i problemet!

Det vi gör är att bleka bort ringarna med hjälp av OXALSYRA. Finns att köpa hos välsorterade färghandlare eller byggvaruhus.

Oxalsyra är en organisk syra som finns i många livsmedel, mest känt är rabarber.

Det vi gör är att bleka ner ringarna eller de mörka ytorna med upprepad behandling med oxalsyra löst i vatten. Det krävs flera behandlingar och syran skall appliceras på de mörka ytorna eller ringarna enbart.

Jag har tagit hand om flera golv och ganska många bänkskivor på detta sätt, och ja, det funkar!

Johnny Alm – jobbar bl a med “fix” av denna typen!

“Oxalsyra är en organisk syra som kan finnas i bland annat olika typer av grönsaker. Halten är låg hos de flesta vegetabiliska livsmedel, men i till exempel spenat, rabarber, rödbetsblad, kakao och carambole kan det finnas mer av syran. Friska personer måste äta flera kilo rabarber för att riskera symtom på förgiftning.” (från https://www.livsmedelsverket.se/)

 


Comments are closed.