Trädgårdshjälp Göteborg

Trädgårdshjälp i Göteborg till bra priser

trädgårdshjälp i Göteborg

Det finns många goda anledningar att anlita oss för trädgårdshjälp i Göteborg. Du kanske vill göra din trädgård extra fin inför något speciellt tillfälle. Vid en fest eller husvisning. Eller så vill du ha hjälp under vår och sommar när trädgården vibrerar av liv och grönska (samt en hel del ogräs).

Att anlita oss är enkelt. Vi fixar små som stora trädgårdsjobb. Tillfälliga eller återkommande. Du bestämmer. Hör av dig idag för en kostnadsfri offert. Några av våra mest populära uppdrag är gräsklippning, rensa ogräs, beskärning, markarbete, kratta löv, häckklippning och plantering.

trädgårdshjälp i Göteborg10 års erfarenhet av att erbjuda trädgårdshjälp i Göteborg.
små och stora trädgårdsjobbTar stora och små uppdrag.
bra priserBra priser med RUT-avdrag.
snabb offertKostnadsfri offert.

Lämna förfrågan

Trädgårdshjälp i Göteborg – Exempel på populära uppdrag:

gräsklippning i Göteborg

Gräsklippning

Naturligtvis vill du ha en grön och välklippt gräsmatta. Men är din trädgård stor, med mycket gräs att klippa och vårda, är det här en uppgift som du säkert gärna överlåter till någon annan. På sommaren kan det innebära att vi klipper din gräsmatta varannan vecka, eller så ofta du önskar. Gräsklippning är ett av våra vanligaste uppdrag vad gäller trädgårdshjälp i Göteborg under vår och sommar. Hör av dig för en kostnadsfri offert idag. Ange gärna i din förfrågan om du har en egen gräsklippare du vill att vi använder – eller om vi ska ta med en egen.

Få offert

rensa ogräs

Rensa ogräs

Ordspråket att något “växer som ogräs” blir uppenbart under sommarmånaderna. Överallt tränger det sig fram. Tar plats och konkurrerar med de växter och buskar som du faktiskt vill ska synas. För dig hellre spenderar sommarmånaderna med att koppla av (eller kanske sysselsätta dig med ett mer kreativt trädgårdsarbete) hjälper vi gärna till att rensa ogräs och göra fint. Till saken hör att det är bra att börja med ogräsrensningen redan under våren. Tidigare insatser gör det lättare att hålla ogräset stången under sommaren. Rekommenderat är att rensa var tredje, eller var fjärde vecka, under mars till augusti. Men givetvis bestämmer du hur ofta du vill ha hjälp.

Få offert

beskärning av buskar och träd i trädgården

Beskärning

Vi ser till så att dina träd och buskar beskärs på rätt sätt. Poängen med trädbeskärning är att skapa goda förhållanden för tillväxt. Att ta bort sjuka och ruttna grenar, så att nya, hälsosamma kan växa fram och blomstra. Trädbeskärning är också proaktiv. Den hjälper till att hålla trädsjukdomar borta och se till så att inte svamp, dålig fukt och andra tråkigheter får fäste. Hur mycket ett träd ska beskäras är olika från fall till fall. Fruktträd ska ofta beskäras sparsamt, andra träd betydligt mer omfattande. Syftet med buskbeskärning är ungefär detsamma. Underhållsbeskärning handlar om att reglera storleken och förebygga sjukdomar. Under månaderna när buskarna växer mycket, vill många formklippa och skapa en fin symmetri i trädgården.

Få offert

få hjälp med markarbete och grävjobb i trädgården

Markarbete

 

Markarbete i trädgården kan innebära allt ifrån små, snabba insatser, till större projekt. Det kan handla om jord som behöver grävas upp och fraktas bort, kanske för att du ska anlägga en ny altan eller rabatt. Eller så vill du gräva och förbereda marken inför plattsättningen. Många av våra kunder vill ha hjälp med mer småskaliga insatser, såsom att gräva upp en häck eller stubbe. Hör av dig och berätta mer om vilken slags markarbete du vill ha hjälp med.Få offert

kratta löv

Kratta Löv

Att kratta löv och städa bort skräp från trädgården är ett mycket vanligt uppdrag under höstmånaderna. Ett par löv här och där gör naturligtvis ingen skada. (Mer än att det kanske stör ögat och ser lite ovårdat ut.). Tjocka lager av löv är däremot inte bra. Det kan hindra värdefullt solljus att tränga ner i gräset, och skapa sämre förutsättningar för den där gröna gräsmattan du älskar.

Få offert

häckklippning

Häckklippning

Avenbokshäck, Magnolia, Plommon, Körsbär, Lönn, Björk, Tuja – antalet häcksorter som finns i våra svenska hem är många. Beroende på vilken häck det handlar om klipper vi och beskär på olika sätt. Många föredrar att klippa sin häck i en symmetriska fyrkantig form, “rundad” eller ett slags mer trubbig A.form. Olika sorter behöver också klippas med hänsyn till läge och förmåga att få solljus. Vi klipper efter dina önskemål, men kan också ge råd om du känner dig osäker.

Få offert

plantera växter

Plantera Växter

Vi planterar växer efter dina önskemål. Givetvis kan du fråga oss om råd. Inför plantering är det exempelvis noga att växterna placeras rätt. Så att de har en god chans att överleva och blomstra. Vissa växter trivs en torra platser där de kan få mycket sol. Andra vill ha det svalt, fuktigt och skuggigt. Tillsammans hittar vi en bra lösning! Vi kan även rekommendera leverantörer som håller hög kvalité på växter och organiskt material, till bra priser.

Få offert

Förutom dessa uppdrag kan du även anlita oss för exempelvis:

  • Snöröjning och halkbekämpning
  • Snöskottning av garageuppfart eller andra viktiga ytor
  • Stenläggning

Tips att tänka på när du bokar trädgårdshjälp

En bra sak att ha koll på är vilka trädgårdsredskap du har tillgänglig för uppdraget som ska utföras. Vill du till exempel ha hjälp med gräsklippning så underlättar det om du har en välfungerande gräsklippare vi kan använda. Givetvis kan vi även vi ordna de trädgårdsredskap som behövs. Hör av dig för rådgivning!

Kan jag använda RUT-avdraget för trädgårdsarbete?

De flesta av våra trädgårdstjänster ingår i de arbeten som Skatteverket godkänner för RUT-avdrag. Då betalar du enbart 50% av arbetskostnaden (gäller upp till maximalt 25 000 kr per person och år).
Du kan läsa mer om Skatteverkets regler för RUT-avdrag på trädgårdsarbete, klicka här.

Till trädgårdsarbete som ger rätt till rutavdrag räknas:
– häck- och gräsklippning samt krattning och ogräsrensning som utförs på tomt eller i trädgård i nära anslutning till bostaden.
– klippning buskar, vattning och gödning i samband med klippning och ogräsrensning, höstgrävning av land och omgrävning av kompost.
– arbetskostnad för bekämpning av mossa i gräsmatta oavsett om mossan bekämpas för hand, med maskin eller med kemiska medel.
– beskärning, fällning och borttagande av träd och buskar.
– röjning av sly, stubbfräsning och vedkapning.

Källa: Skatteverket.se

Priser och betalning

Hör av dig med en förfrågan och berätta mer om vilken slags trädgårdshjälp i Göteborg du har tänkt dig. Därefter återkommer vi inom kort med
en offert på ditt uppdrag. Du kan läsa mer om villkor för pris och betalning här.

Lämna förfrågan